Chat with us, powered by LiveChat

Boek onze vitaliteit workshop

Mindfulness op kantoor

Home » Vitaliteit workshops » Mindfulness op kantoor

Vitaliteit workshop Mindfulness op kantoor

Mindfulness is voor sommigen nog steeds een ‘ver van hun bed-show’. Maar gelukkig merken we dat werkend Nederland steeds meer aandacht schenkt aan deze krachtige methodiek. MIndfulness draait om het concentreren op het hier en nu. Om zo even alle werkdruk, deadlines en taken te vergeten. Dat helpt je om daarna weer vol energie en overgave aan het werk te gaan. En dat zie je terug in de vitaliteit en de moraal. En het mooiste van alles is: voor mindfulness hoef je geen dag vrij te nemen. Het kan prima tussendoor op werk. En wij laten je zien hoe.

Mindfulness toepassen op je werk helpt tegen stress en alle klachten die daaruit voort komen

Mindfulness is een gemoedstoestand die zich kenmerkt door het bewust ervaringen van fysieke sensaties, gevoelens en gedachten. Zonder dat je daar dan direct naar handelt. Je laat die sensaties er gewoon zijn, terwijl jij je ontspant. Op die manier ervaar je volledige rust. Mindfulness is daardoor een krachtige manier om om te gaan met werkdruk, stress te reduceren en fysieke en mentale klachten te voorkomen.  

De ontspanning die mindfulness kan bieden is ontzettend goed voor de vitaliteit. Het is ontzettend waardevol om zo nu en dan uit de mallemolen van het werk te stappen en even in het hier en nu te komen. Willen jij en je collega’s dat ook? Dan is deze workshop perfect voor jullie.

Inhoud van de workshop

De punten hieronder geven een indicatie van de workshop. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • We reflecteren om inzichtelijk maken wat de huidige situatie is op het gebied van mindfulness. In hoeverre zijn jullie al bekend met deze methodiek?
 • We vertellen je alles over de theorie van mindfulness en alle voordelen die het met zich meebrengt.
 • Wat voor impact hebben de prikkels in het dagelijks leven op je? Ben je bewust van wat ze allemaal met je doen? Wij laten het je ervaren.
 • We oefenen met verschillende mindfulness technieken. Zo ervaar je dat je het op verschillende manieren kan doen, en dat het helemaal niet veel tijd hoeft te kosten.
 • We nemen je mee in de bodyscan. Als je je gedachtes puur richt op de sensaties in je lichaam kom je eenvoudig in het hier en nu.
 • Om alle nieuwe inzichten makkelijk toe te kunnen passen bespreken we samen wat jullie in de toekomst anders kunnen doen. Om mindfulness een plaatsje te geven op kantoor.
Resultaten van de workshop

We gaan in deze workshop werken aan de volgende resultaten.


 • Je leert de theorie van mindfulness en ziet de waarde die het je gaat opleveren.
 • Je ervaart hoe prikkels in het dagelijks leven jou beïnvloeden.
 • Je ontdekt laagdrempelige, makkelijke technieken om mindfulness toe te passen. Zo ben je in staat om zelf te werken aan jouw vitaliteit en werkgeluk.
 • Je hebt concrete handvatten en praktische tips om mindfulness in de toekomst te gebruiken op kantoor.
Trainer van de workshop

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. Deze training wordt gegeven door:


Ellen

Yoga, meditatie en mindfulness makkelijk toegankelijk maken bij werkend Nederland. Zodat de werkstress daalt en het plezier stijgt. Dat is precies wat Ellen wil bereiken met de trainingen die ze namens Firma Vitaliteit faciliteert. Want Ellen is ervan overtuigd dat je niet op een berg in India hoeft te wonen om meer balans in je drukke, werkende leven te realiseren.

Specialisme
Ellen heeft een brede achtergrond en veel ervaring als trainer. Dat stelt haar in staat om werknemers op een nuchtere manier kennis te laten maken met de voordelen van yoga, meditatie en mindfulness. Daarbij koppelt ze haar sterke theoretische kennis aan een warme, praktijkgerichte benadering.

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
1,5 uur€745,00In overleg
2,5 uur€795,00In overleg

Proces voor de workshop

We vinden het erg belangrijk dat de workshop zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie en behoefte. Om dat te waarborgen doorlopen we vóór de workshop een aantal stappen:

 1. Na jullie aanvraag plannen we een gesprek in om kennis te maken en om de aanvraag te bespreken. We sturen je na het gesprek een vrijblijvende offerte.
 2. Enthousiast over de samenwerking? Fijn! Na het akkoord op de offerte sturen we een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer leren over jullie situatie.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de workshop af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de workshop afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Onze werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een workshop is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


We maken tijdens onze workshops gebruik van de actief leren-methode. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een optimaal leerrendement.

Deze methode houdt in dat de deelnemers veelvuldig zelf aan de slag gaan met de lesstof. Om dat te realiseren wisselen onze trainers de benodigde theorie regelmatig af met praktische onderdelen, zoals opdrachten, oefeningen en reflectie. Door deze manier van werken ontstaan snel handvatten die deelnemers in de toekomst in hun werk kunnen toepassen.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

We sturen je graag een geheel vrijblijvende offerte. Je ontvangt hem binnen 48 uur.

De workshop in het kort

Duur: 1,5 of 2,5 uur


Vanaf: €695,00 excl. btw


Groep: In overleg


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes? We kunnen de workshop aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze vitaliteit workshop volgen?

Vraag dan direct een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze workshop.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox!

Heb je nog vragen? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten geholpen. 
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. 🎉

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

We hebben regelmatig behoefte aan workshops gericht op vitaliteit die we aanbieden aan onze leden. Daarvoor werken we altijd samen met Firma Vitaliteit. Dat bevalt altijd uitstekend!

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Firma Vitaliteit komt al ruim twee jaar bij ons langs om vitaliteit sessies te organiseren. De communicatie is altijd snel en de sessies zijn inhoudelijk altijd erg interessant.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij Firma Vitaliteit een workshop Complimenteren gevolgd. Het was een mooie, leerzame en erg inspirerende dag. Ook onze medewerkers waren heel enthousiast.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Firma Vitaliteit verzorgt met regelmaat activiteiten bij ons. Het is een fijne partner om samen te werken omdat ze snel schakelen, goed communiceren en met je mee denken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Firma Vitaliteit vaak in op onze klantevents. Ze verzorgen dan een vitaliteit workshop, terwijl wij de catering regelen. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante diensten. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Firma Vitaliteit beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze gemiddelde
klantwaardering is een 8,6.

150+ klanten

We helpen klanten verspreid
door heel Nederland.

#1 begeleiders

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde begeleiders.

Praktische sessies

Praktische activiteiten,
direct op de werkvloer.

Peter Houtman

Coördinator

Neem contact met ons op

Inspirerende activiteiten voor meer vitaliteit op jullie werkvloer?
We helpen je graag. Neem gerust contact met ons op.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@firmavitaliteit.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0734.