Boek onze vitaliteit workshop

Hoe overleef je de kantoortuin

Home » Vitaliteit workshops » Hoe overleef je de kantoortuin

Vitaliteit workshop Hoe overleef je de kantoortuin

Wat ooit is begonnen als ‘het nieuwe werken’ is intussen al gangbare kost: het werken in een kantoortuin. Grote ruimtes, flexplekken, veel beweging, geluid, afleiding en interactie. Sommige mensen vinden het heerlijk en genieten van de dynamiek en interactie die dat met zich meebrengt. Anderen vinden het een verschrikking. Zij kunnen zich niet meer concentreren en raken overprikkeld van alle indrukken.

Leer hoe je het werken in de kantoortuin weer plezierig en succesvol kan maken

In deze workshop krijg je vanuit diverse invalshoeken informatie en handvatten om het werken in de kantoortuin voor jou weer plezierig en tot een succes te maken. Zodat je effectiever en gelukkiger wordt. Dat komt je vitaliteit vanzelfsprekend ten goede. Je staat stil bij je specifieke situatie en jouw behoeften. Je bent je bewuster van je eigen gedrag en gaat naar huis met een paar concrete acties waarmee je aan de slag kan.

Doen jullie deze workshop in teamverband? Dan gaan jullie ook naar huis met duidelijke teamafspraken en een uitdagende team challenge zodat jullie vol energie (en plezier) verder aan het werk kunnen.

Inhoud van de workshop

De punten hieronder geven een indicatie van de workshop. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • We beginnen de workshop met een analyse van jouw specifieke situatie: wat bevalt je goed aan het werken in de kantoortuin en waar heb je moeite mee?
 • Ook kijken we al welke oplossingen de deelnemers al hebben gevonden voor zaken waar jullie de meeste moeite mee hebben. Als je de workshop als team volgt, kijken we of er een rode draad zit in de genoemde punten. Dan geven we die extra aandacht in de verdere workshop.
 • Je krijgt informatie over de werking en het belang van focus op het werk. Wat helpt wel en niet om een goede focus te hebben, hoe kun je je aandacht trainen en wat maakt het soms zo lastig?
 • We doen oefeningen en je maakt voor jezelf een concreet plan hoe je hiermee gaat experimenteren.

Duurt de workshop een hele dag? dan is er ook nog tijd om:

 • Met elkaar verder te onderzoeken wat jouw specifieke behoeften op het werk zijn t.a.v. je collega’s. Sommige zaken kun je niet direct zelf regelen of trainen, maar heb je hen bij nodig. Hoe luister je naar deze behoeften en kun je op een prettige manier een verzoek indienen bij je collega’s, zodat je goed voor jezelf zorgt met respect voor de ander?
 • Hierbij kunnen we ook nog kijken naar: wat weerhoudt je er van om dit ook daadwerkelijk te doen? En wat kan je helpen?
Resultaten van de workshop

We gaan in deze workshop werken aan de volgende resultaten.


 • Je hebt meer inzicht in wat het werken in een kantoortuin van je vraagt en je kan bieden.
 • Je hebt meer inzicht in het belang van een goede focus en wat je kunt doen om je aandacht te trainen.
 • Je bent je bewust van jouw behoeften op het werk en hoe je die kunt bewaken en vervullen.
 • Je hebt een aantal concrete acties voor jezelf bedacht die je gaan helpen om met meer plezier, aandacht en resultaat in de kantoortuin te werken.
Trainer van de workshop

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. Deze workshop wordt gegeven door:


Gitty

Gitty werkte na haar hbo opleiding creatieve therapie een aantal jaar in de geestelijke gezondheidszorg. Gaandeweg merkte ze de behoefte om mensen meer te kunnen helpen bij hun ontwikkeling. Daarom besloot ze een vervolgopleiding tot trainer en coach te volgen.

Sinds 2019 organiseert Gitty meerdere workshops bij Firma Vitaliteit. Daarmee wilt ze bevlogen professionals en teams helpen bij het vergrote van de onderlinge verbinding, zingeving en balans. Ze vind het daarbij belangrijk om ieders kwaliteiten effectief in te zetten. Zodat de effectiviteit toeneemt, de samenwerking verbetert en het werkplezier groeit.

Workshops met Gitty zijn interactief en energiek. Door veel dialoog en reflectie op te zoeken wordt het leerrendement van deelnemers gestimuleerd. 

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
2 uur€795,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)

Proces voor de workshop

We vinden het erg belangrijk dat de workshop zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie en behoefte. Om dat te waarborgen doorlopen we vóór de workshop een aantal stappen:

 1. Na jullie aanvraag plannen we een gesprek in om kennis te maken en om de aanvraag te bespreken. We sturen je na het gesprek een vrijblijvende offerte.
 2. Enthousiast over de samenwerking? Fijn! Na het akkoord op de offerte sturen we een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer leren over jullie situatie.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de workshop af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de workshop afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Onze werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een workshop is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


We maken tijdens onze workshops gebruik van de actief leren-methode. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een optimaal leerrendement.

Deze methode houdt in dat de deelnemers veelvuldig zelf aan de slag gaan met de lesstof. Om dat te realiseren wisselen onze trainers de benodigde theorie regelmatig af met praktische onderdelen, zoals opdrachten, oefeningen en reflectie. Door deze manier van werken ontstaan snel handvatten die deelnemers in de toekomst in hun werk kunnen toepassen.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

We sturen je graag een geheel vrijblijvende offerte. Je ontvangt hem binnen 48 uur.

De workshop in het kort

Duur: 2, 4 of 7 uur


Vanaf: €845,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes? We kunnen de workshop aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze vitaliteit workshop volgen?

Vraag dan direct een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze workshop.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox!

Heb je nog vragen? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten geholpen. 
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. 🎉

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

We hebben regelmatig behoefte aan workshops gericht op vitaliteit die we aanbieden aan onze leden. Daarvoor werken we altijd samen met Firma Vitaliteit. Dat bevalt altijd uitstekend!

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Firma Vitaliteit komt al ruim twee jaar bij ons langs om vitaliteit sessies te organiseren. De communicatie is altijd snel en de sessies zijn inhoudelijk altijd erg interessant.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij Firma Vitaliteit een workshop Complimenteren gevolgd. Het was een mooie, leerzame en erg inspirerende dag. Ook onze medewerkers waren heel enthousiast.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Firma Vitaliteit verzorgt met regelmaat activiteiten bij ons. Het is een fijne partner om samen te werken omdat ze snel schakelen, goed communiceren en met je mee denken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Firma Vitaliteit vaak in op onze klantevents. Ze verzorgen dan een vitaliteit workshop, terwijl wij de catering regelen. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante diensten. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Firma Vitaliteit beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze gemiddelde
klantwaardering is een 8,6.

150+ klanten

We helpen klanten verspreid
door heel Nederland.

#1 begeleiders

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde begeleiders.

Praktische sessies

Praktische activiteiten,
direct op de werkvloer.

Peter Houtman

Coördinator

Neem contact met ons op

Inspirerende activiteiten voor meer vitaliteit op jullie werkvloer?
We helpen je graag. Neem gerust contact met ons op.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@firmavitaliteit.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0734.