Home » Vitaliteit binnen bedrijven: wat is dat en wat levert het op
vitaliteit binnen een bedrijf

Vitaliteit binnen bedrijven: wat is dat en wat levert het op

Tags: | ⏱ Leestijd: 8 minuten

Als je als bedrijf succesvol wilt zijn kan je eigenlijk niet meer om het thema vitaliteit heen. Want als je wil dat je medewerkers presteren, zal je moeten investeren in hun fysieke en mentale gezondheid. Je hebt hier als organisatie, HRM of als manager een belangrijke rol in. Want het is te kort door de bocht om te denken dat de verantwoordelijkheid voor vitaliteit uitsluitend bij de werknemer zelf ligt.

Doen jullie als organisatie hierin wat jullie moeten en kunnen doen? En zo niet, wat zijn de mogelijkheden om hier nadrukkelijker mee bezig te zijn?

In dit artikel gaan we dieper in op vitaliteit binnen bedrijven. We behandelen wat je als bedrijf voor medewerkers kan doen en wat de investering in vitaliteit onderaan de streep weer oplevert.

De definitie van vitaliteit

Je kan vitaliteit omschrijven als levenskracht. Een vitaal persoon zit vol levenskracht en heeft daardoor een overvloed aan energie. Ook wel: je bent fysiek en emotioneel sterk en gezond. Trefwoorden die met vitaliteit te maken hebben zijn energie, motivatie en veerkracht. Alles dat je nodig hebt om optimaal te kunnen presteren in ieder facet van het leven.

In alle perspectieven op vitaliteit staat centraal dat je je goed voelt, zowel fysiek als emotioneel. Je hebt voldoende energie om je werk te kunnen doen én om je sociale leven op een fijne manier te leiden. Je hebt de motivatie om verschillende ballen in de lucht te houden en dat levert je meestal energie op. Ook ben je in staat om met tegenslagen om te gaan. Je leeft je leven met een positieve instelling.

De definitie van vitaliteit is dus redelijk duidelijk. Maar de invulling van vitaliteit is een ander verhaal. Want vitaliteit zit voor iedereen in verschillende dingen. Waar de een energie opdoet door regelmatig te sporten, laadt een ander op door veel met vrienden op stap te gaan. Iedereen wordt dus vitaal van andere zaken.

Wat is vitaliteit op de werkvloer

Vitaliteit op de werkvloer betekent dat jij je als medewerker gezond en gelukkig voelt in jouw werkomgeving. Dat uit zich bijvoorbeeld in dat je kan omgaan met de werkdruk, je met plezier naar je werk gaat en je gemotiveerd bent om te presteren. Kortom: je bent bevlogen en werkt hard om de beste versie van jezelf te zijn.

Maar hoe wordt je een vitale medewerker? Daarvoor zal je moeten investeren in alle vier de stromingen van vitaliteit. En natuurlijk: voor de ene werknemer is een stroming net iets belangrijker dan een ander. Maar uiteindelijk hebben ze allemaal invloed op jouw algehele vitaliteit. We onderscheiden de volgende vier stromingen:

De 4 stromingen voor vitaliteit binnen bedrijven

Wij van Firma Vitaliteit onderscheiden 4 belangrijke pijlers voor vitaliteit op de werkvloer:

Fysieke vitaliteit

Nog steeds bewegen we veel te weinig. Niet zo gek met al die kantoorbanen. Voor veel mensen geldt dat ze voor het grootste gedeelte van de dag achter een computer zitten. We zitten achter onze bureaus, in de auto, bus of trein en aan het eind van de dag rust je uit op de bank. En dat is zonde, want dat schaadt je mentale en fysieke gesteldheid.

Elke dag bewegen bevordert de fysieke vitaliteit. Daarnaast is goed, gevarieerd en kwalitatief eten ook een aspect. Door dit op orde te hebben geniet je van meer energie, een betere doorbloeding en een verhoogde gezondheid. Je wordt dus minder snel ziek en voelt je geestelijk scherper en fijner.

Mentale vitaliteit

Mentale weerbaarheid speelt een grote rol in vitaliteit. Met mentale weerbaarheid bedoelen we het vermogen om om te gaan met situaties van buitenaf. Lukt het je om met veranderingen te dealen, ben je gevoelig voor stress en hoe verwerk je een tegenslag? Je zal vast herkennen dat invloeden van buitenaf invloed hebben op jouw humeur. Dat wil je eigenlijk zo veel mogelijk voorkomen. En goed nieuws: met de juiste tools en skills kan je daar steeds beter in worden.

Sociaal/emotionele vitaliteit

Gevoelens spelen een grote rol bij het ervaren van vitaliteit. Ervaar je veel negatieve emoties, zoals angst, woede of onzekerheid? Dan voel jij je minder vitaal dan in periodes waarin je deze emoties niet hebt. Zeker als dit soort emoties voor langere tijd aanwezig zijn kunnen ze flinke problemen opleveren.

Ook je sociale situatie heeft een groot effect op jouw vitaliteit. Sociale vitaliteit ervaar je door de omgang met collega’s, vrienden en familie. Door prettige, harmonieuze relaties word je vitaler.

Spirituele en zingevingsvitaliteit

Voor sommigen kan spirituele en zingevingsvitaliteit misschien wat zweverig overkomen. Maar we hebben goed nieuws voor je: dit hoeft absoluut niet waar te zijn. Het is maar net hoe praktisch je het zelf maakt. Gelukkig ontdekken steeds meer mensen dat je mindfulness en yoga ook op manieren kan toepassen die totaal niet zweverig zijn. Gelukkig maar, want spirituele en zingevingsvitaliteit draagt voor een groot deel bij aan je algehele vitaliteit.

Waarom vitaliteit voor elk bedrijf van groot belang is

We worden steeds ouder en werken langer door. Dat we gezond door onze werkjaren heenkomen wordt daarom steeds belangrijker. En daarbij wordt er tegenwoordig veel van ons gevraagd. Deadlines vliegen je om de oren, stakeholders moeten gemanaged worden en je hebt veel verantwoordelijkheden. En daarnaast moet het thuis ook nog eens orde zijn.

Om al die ballen in de lucht te houden én om steeds prestaties te kunnen leveren is vitaliteit essentieel. Het belang van vitaliteit voor bedrijven is daarmee direct duidelijk. Want presteren medewerkers niet, dan presteert de organisatie ook niet.

Daarom is het belangrijk dat je investeert in de vitaliteit van medewerkers. Aan een gezonde, vitale medewerker heb je als organisatie nou eenmaal veel meer.

Vitaliteit bedrijven

Wat heb je als bedrijf aan vitaliteit?

Waarom zou je als bedrijf investeren in de vitaliteit van medewerkers? Wat heb je daar als bedrijf dan concreet aan? We kunnen je alvast vertellen: je hebt er erg veel aan.

Vitale medewerkers brengen veel voordelen met zich mee. Verschillende onderzoeken tonen aan dat het verhogen van vitaliteit de bedrijfsresultaten positief beïnvloed. Ga voor jezelf maar eens na.. wanneer presteer jij beter? Als je lekker in je vel zit of op dagen dat je je somber voelt?

Vitale werknemers presteren beter

Voelt een medewerker zich vitaal? Dan zit hij of zij hoog in de motivatie en kost het weinig moeite om te presteren op de toppen van zijn of haar kunnen. Vitale werknemers hebben er zin in, werken met passie en plezier en zorgen zo voor betere prestaties.

Vitale werknemers zorgen voor een betere werksfeer

Vitale medewerkers zijn positiever over de organisatie, hun werk en de collega’s. Dit zorgt voor een positieve werksfeer. Geen gemopper in de wandelgangen over de werkdrukof over zaken die niet goed geregeld zijn. Een vitale medewerker pakt dit soort dingen pro-actief aan en lost problemen op.

Vitale werknemers onderhouden een betere relatie met klanten

Door de positieve mindset van vitale medewerkers onderhouden ze een betere relatie met klanten. Ze werken met plezier en staan daarom ook met plezier klanten te woord. Dit is essentieel voor bedrijven die veel contact hebben met (particuliere) klanten.

Vitale werknemers zorgen voor minder ziekteverzuim

Vitale medewerkers zijn minder vaak ziek omdat ze mentaal en fysiek gezonder zijn. Ze zijn beter opgewassen tegen klachten, waar minder vitale collega’s door uit de running raken. Daarnaast zijn ze beter opgewassen tegen werkdruk en ervaren ze minder snel stress. Dat heeft een positieve uitwerking op het percentage psychosociaal ziekteverzuim.

Vitale werknemers worden ambassadeurs van het bedrijf

Vitale medewerkers zijn blij met hun werk en trots op de organisatie. En zo worden ze levende visitekaartjes. Door te investeren in de vitaliteit van werknemers, investeer je in ambassadeurs van de organisatie. Het personeel zal enthousiast zijn over de werkgever en dat werkt door in de beeldvorming van anderen.

Vitale werknemers zorgen voor minder verloop

Een vitale medewerker is een gelukkige en loyale medewerker. Het is bewezen dat vitale medewerkers langer bij hun werkgever blijven. Ze zijn bovengemiddeld dankbaar voor de investering die hun organisatie in ze doet. Daardoor daalt het personeelsverloop.

vitale werknemers blijven langer

Wat kun je als bedrijf doen aan de vitaliteit van medewerkers?

De voordelen van vitale medewerkers voor bedrijven zijn inmiddels wel duidelijk. Maar de hamvraag is natuurlijk: wat kun je als bedrijf doen om de vitaliteit te bevorderen? Het eerlijke antwoord is: dat is voor iedere organisatie anders. Omdat de kansen en beperkingen verschillen, maar ook de behoeftes van werknemers variëren.

Toch zijn er een aantal quick wins die je als organisatie altijd kan doorvoeren. En die dus een positieve impact zullen hebben op de vitaliteit van werknemers. We geven je een aantal voorbeelden.

Gezonde voeding

Gezonde voeding is belangrijk voor de vitaliteit. Kwalitatieve voeding is namelijk de brandstof waarop je lichaam draait. Zonder gezonde voeding kan je simpelweg niet goed functioneren. Help medewerkers daarom op weg door gezonde lunches aan te bieden in de kantine. Maar informeer ze ook zodat ze het belang van gezonde voeding zelf in gaan zien.

Ontspanningsmogelijkheden

Biedt als organisatie voldoende ontspanningsmogelijkheden. En dat kan heel praktisch en kleinschalig. Denk eens aan een ruimte waarin men zich even terug kan trekken, een tafeltennistafel of een fijne koffiecorner waar werknemers de verbinding met elkaar kunnen opzoeken.

Sporten en bewegen

Stimuleer werknemers om samen sportactiviteiten te doen of biedt een sportabonnement aan. Sporten en bewegen is een belangrijk onderdeel van vitaliteit. Je fysieke vitaliteit verbetert, de conditie groeit en de algehele gezondheid wordt gestimuleerd. Daarnaast werkt sporten ontspannend.

Stimuleren van persoonlijke groei en ontwikkeling

Hebben werknemers de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen? Biedt regelmatig workshops of trainingen aan en stimuleer medewerkers om zich te ontwikkelen. En dan niet alleen op werkinhoudelijk vlak, maar juist ook op persoonlijk gebied. Door werknemers hierin te faciliteren groeit hun gevoel van vitaliteit.

Vrijheid voor eigen inbreng en initiatieven

Geef medewerkers de vrijheid voor eigen inbreng en initiatieven. Zowel werkinhoudelijk als op het gebied van vitaliteit. Misschien hebben zij uitstekende ideeën om de vitaliteit zelf te verbeteren. Sta open voor hun initiatieven en help ze waar mogelijk.

Inhuren van een vitaliteitscoach

Een vitaliteitscoach kan een vitaliteitsbeleid formuleren, uitvoeren en evalueren. En ze kan een praktische rol hebben door werknemers te coachen, trainen of informeren op het gebied van vitaliteit. Een vitaliteitscoach heeft veel kennis en ervaring en kan het vergroten van de vitaliteit daarmee versnellen.

Het goede voorbeeld geven

Een inkoppertje, maar toch: geef zelf het goede voorbeeld. Beweeg je als HRM-er, manager, teamleider of bedrijfseigenaar zelf wel voldoende? Eet je gezond? Als leidinggevende heb je een voorbeeldfunctie. Geef het goede voorbeeld en stimuleer het personeel om hetzelfde te doen.

Meet de resultaten

Ben je inmiddels al even bezig met het thema vitaliteit en zijn er in de organisatie al optimalisaties doorgevoerd? Dan ben je vast benieuwd naar de resultaten van alle inspanningen. Vergeet daarom niet regelmatig te meten. Bijvoorbeeld door werknemers te ondervragen over hoe ze interventies hebben ervaren. Alleen op die manier kan je evalueren en bijsturen.

Investeren in vitaliteit voor bedrijven

Het is je wellicht duidelijk geworden dat je op talloze verschillende manieren in vitaliteit kan investeren. Dat is een uitdaging, maar direct ook een grote kans. Want je kan het vitaliteitsbeleid dus precies afstemmen op de specifieke situatie van jullie organisatie.

We adviseren je om te beginnen met een uitgebreide, grondige analyse voordat je initiatieven gaat uitvoeren. Want alleen door de behoeftes van werknemers te achterhalen kan je gericht en effectief investeren in hun vitaliteit. Het zou natuurlijk zonde zijn als alle inspanningen voor niets zijn, omdat ze niet aansluiten bij de wensen van het personeel. In andere artikelen in onze kennisbank vindt je informatie over hoe je deze analyse het beste kan uitvoeren. Mocht je hierover willen sparren, dan kan je ons natuurlijk ook altijd een mail sturen.

Wij zijn Firma Vitaliteit

Wij organiseren 25+ verschillende incompany workshops op het gebied van vitaliteit. En dat allemaal met één doel: de vitaliteit van werkend Nederland structureel en duurzaam vergroten.

In ons aanbod vind je workshops die zich richten op de mentale, fysieke, sociaal/emotionele én spirituele vitaliteit. Met ons brede assortiment kunnen we iedere organisatie helpen bij het vitaler maken van hun werknemers. Wil je eens sparren over het organiseren van vitaliteit workshops? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met jullie mee!

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over vitaliteit, trainingen en werk.

8,6 waardering

Onze gemiddelde
klantwaardering is een 8,6.

150+ klanten

We helpen klanten verspreid
door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Onze workshops laten
deelnemers actief leren.

We hebben al 150+ klanten geholpen. 
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. 🎉

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

We hebben regelmatig behoefte aan workshops gericht op vitaliteit die we aanbieden aan onze leden. Daarvoor werken we altijd samen met Firma Vitaliteit. Dat bevalt altijd uitstekend!

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Firma Vitaliteit komt al twee jaar bij ons langs om vitaliteit workshops te organiseren. De communicatie is altijd snel en de trainingen zijn inhoudelijk altijd erg interessant.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij Firma Vitaliteit een workshop Complimenteren gevolgd. Het was een mooie, leerzame en erg inspirerende dag. Ook onze medewerkers waren heel enthousiast.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Firma Vitaliteit verzorgt met regelmaat workshops bij ons. Het is een fijne partner om samen te werken omdat ze snel schakelen, goed communiceren en met je mee denken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Firma Vitaliteit vaak in op onze klantevents. Ze verzorgen dan een vitaliteit workshop, terwijl wij de catering regelen. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage.

Robin van ‘t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante workshops. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Firma Vitaliteit beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Heb je interesse in een van onze incompany vitaliteit workshops?
We helpen je graag. Neem gerust contact met ons op.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@firmavitaliteit.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0734.