Boek onze vitaliteit workshop

De kracht van complimenten

Home » Vitaliteit workshops » De kracht van complimenten

Vitaliteit workshop De kracht van complimenten

Iedereen op de werkvloer hoort graag eens dat ‘ie goed gepresteerd heeft. Complimenteren is daarom een ​​waardevolle manier om waardering te tonen. De kracht van een compliment wordt echter vaak onderschat. Dit is jammer, omdat je met deze simpele handeling veel voordelen kunt behalen.

Effectief complimenteren zorgt voor meer waardering, betrokkenheid en motivatie

De wetenschap toont aan dat oprechte en goed geformuleerde complimenten zorgt voor gelukkige werknemers. Het compliment geeft hen zelfvertrouwen en een gevoel van competentie. Dat uit zich in meer betrokkenheid en algehele motivatie. Maar pas wel op: mensen zijn gevoelig voor het soort compliment dat ze krijgen. En de manier waarop dat gebeurt. Een verkeerd gegeven compliment kan zelfs contraproductief werken.

Wil je het geheim achter effectieve complimenten weten? In deze sessie delen we alles over dit thema. Daarna zul je deze vaardigheid volledig beheersen. Nieuwsgierig? We delen alle relevante informatie onder het kopje “Inhoud”.

Inhoud van de workshop

De punten hieronder geven een indicatie van de workshop. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • Door onderlinge reflectie krijgen we inzicht in de huidige situatie. Wat gebeurd er al op het gebied van complimenteren? Hoe zit het met de waarderingscultuur binnen de organisatie?
 • Effectieve complimenten geven zal een positieve impact hebben op de moraal en motivatie van werknemers. Maar hoe geef je effectief complimenten? In deze workshop ervaar je dit in verschillende taken en rollenspellen.
 • Er zijn veel verschillende soorten complimenten. Elk heeft zijn eigen invloed. Daarom laten we je kennismaken met verschillende complimenten en laten we je ervaren wanneer welk type compliment het meest effectief is.
 • Doeloriëntatie betekent dat mensen verschillende motivaties hebben om hun doelen te bereiken. Het is waardevol om deze informatie te achterhalen. Na het vinden van de doeloriëntatie bij de medewerker/collega kun je namelijk een effectief compliment geven.
Resultaten van de workshop

We gaan in deze workshop werken aan de volgende resultaten.


 • Je leert als werkgever/werknemer hoe je de mensen om je heen effectief kan complimenteren.
 • Je weet met welke aspecten je rekening moet houden bij het maken van een effectief compliment.
 • Je kent de verschillende types complimenten en bent goed in staat daar onderscheid tussen te maken.
 • Je weet hoe doeloriëntaties werken, hoe je ze kan achterhalen en hoe je jouw compliment daar op af kunt stemmen.
 • Je bent in staat anderen te complimenteren, zodat zij zich meer gewaardeerd en betrokken voelen.
Trainer van de workshop

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. Deze workshop wordt gegeven door:


Daan

Diepgang mogelijk maken met een positieve, luchtige aanpak. Daar gaat Daan voor in de workshops die hij bij Firma Vitaliteit organiseert. Leren moet (en kan) heel erg leuk zijn, zonder daarbij rendement te verliezen. Door deze insteek maakt Daan iedere workshop tot een groot succes.

Specialisme
Daan rondde zijn master af aan de Universiteit van Amsterdam en is daarna direct in het trainersvak terecht gekomen. Namens Firma Vitaliteit geeft hij workshops op het vlak van millennials, positieve psychologie, zelfontwikkeling en performance psychologie.

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
2 uur€795,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)

Proces voor de workshop

We vinden het erg belangrijk dat de workshop zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie en behoefte. Om dat te waarborgen doorlopen we vóór de workshop een aantal stappen:

 1. Na jullie aanvraag plannen we een gesprek in om kennis te maken en om de aanvraag te bespreken. We sturen je na het gesprek een vrijblijvende offerte.
 2. Enthousiast over de samenwerking? Fijn! Na het akkoord op de offerte sturen we een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer leren over jullie situatie.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de workshop af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de workshop afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Onze werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een workshop is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


We maken tijdens onze workshops gebruik van de actief leren-methode. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een optimaal leerrendement.

Deze methode houdt in dat de deelnemers veelvuldig zelf aan de slag gaan met de lesstof. Om dat te realiseren wisselen onze trainers de benodigde theorie regelmatig af met praktische onderdelen, zoals opdrachten, oefeningen en reflectie. Door deze manier van werken ontstaan snel handvatten die deelnemers in de toekomst in hun werk kunnen toepassen.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

We sturen je graag een geheel vrijblijvende offerte. Je ontvangt hem binnen 48 uur.

De workshop in het kort

Duur: 2, 4 of 7 uur


Vanaf: €845,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes? We kunnen de workshop aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze vitaliteit workshop volgen?

Vraag dan direct een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze workshop.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox!

Heb je nog vragen? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten geholpen. 
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. 🎉

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

We hebben regelmatig behoefte aan workshops gericht op vitaliteit die we aanbieden aan onze leden. Daarvoor werken we altijd samen met Firma Vitaliteit. Dat bevalt altijd uitstekend!

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Firma Vitaliteit komt al ruim twee jaar bij ons langs om vitaliteit sessies te organiseren. De communicatie is altijd snel en de sessies zijn inhoudelijk altijd erg interessant.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij Firma Vitaliteit een workshop Complimenteren gevolgd. Het was een mooie, leerzame en erg inspirerende dag. Ook onze medewerkers waren heel enthousiast.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Firma Vitaliteit verzorgt met regelmaat activiteiten bij ons. Het is een fijne partner om samen te werken omdat ze snel schakelen, goed communiceren en met je mee denken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Firma Vitaliteit vaak in op onze klantevents. Ze verzorgen dan een vitaliteit workshop, terwijl wij de catering regelen. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante diensten. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Firma Vitaliteit beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze gemiddelde
klantwaardering is een 8,6.

150+ klanten

We helpen klanten verspreid
door heel Nederland.

#1 begeleiders

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde begeleiders.

Praktische sessies

Praktische activiteiten,
direct op de werkvloer.

Peter Houtman

Coördinator

Neem contact met ons op

Inspirerende activiteiten voor meer vitaliteit op jullie werkvloer?
We helpen je graag. Neem gerust contact met ons op.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@firmavitaliteit.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0734.