Boek onze vitaliteit workshop

Vitalere organisatie

Home » Vitaliteit workshops » Vitalere organisatie

Vitaliteit workshop Vitalere organisatie

Vitaliteit staat hoog op de agenda bij veel organisaties. Terecht ook, want de vitaliteit van mensen is essentieel voor het succes van de organisatie. Toch blijkt het voor veel mensen een uitdaging om écht vitaal te leven. En dat is niet zo vreemd want we hebben allemaal drukke banen, gezinnen en verplichtingen. Werken aan je vitaliteit schiet er dan nogal eens bij in.

Kom samen met je collega’s tot concrete optimalisaties voor een vitaler kantoor

Om vitaal in het leven te staan zijn verschillende aspecten van belang. Denk daarbij aan je fysieke gesteldheid, je mindset, je sociale kringen, et cetera. Dat zijn allemaal facetten die samen bepalen hoe gezond en vitaal jij je voelt. Het is goed om regelmatig te reflecteren op deze facetten. Want waar valt er nog winst te behalen en welke aanpassingen kunnen daarvoor gemaakt worden? Met deze vraagstukken gaan jij en je collega’s aan de slag. Zo komen jullie uiteindelijk tot een verzameling concrete optimalisaties, om van de werkplek een vitalere omgeving te maken.

In deze workshop gaan jij en je collega’s druk aan de slag. Je houdt de organisatie tegen het licht en bedankt samen optimalisaties om nog vitaler te kunnen werken (en leven). Het resultaat: geweldige, concrete ideeën om de organisatie een nog vitalere plek te maken.

Inhoud van de workshop

De punten hieronder geven een indicatie van de workshop. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • We vertellen je meer over de theorie van vitaliteit en welke voordelen vitaliteit allemaal met zich meebrengt.
 • We delen cijfers, trend en statistieken op dit gebied. Zodat je echt doordrongen raakt van het belang van vitaal werken en leven.
 • Door samen te brainstormen zoomen we verder in op het onderwerp. We achterhalen wat vitaliteit voor jullie precies betekent.
 • We maken een analyse van de huidige situatie binnen de organisatie. Hoeveel gebeurt er momenteel al op dit gebied? Wat gaat er goed? En wat kan er veel beter?
 • Iedere organisatie is uniek. Daardoor zijn er altijd specifieke mogelijkheden en beperkingen. Door met je collega’s een creatief proces te starten bedenken jullie samen concrete optimalisaties. Om van de organisatie een vitalere plek te maken.
 • Alle nieuwe inzichten en optimalisaties werken we uit tot concrete verbetervoorstellen. Zodat het eenvoudig wordt de verbeteringen door te voeren.
Resultaten van de workshop

We gaan in deze workshop werken aan de volgende resultaten.


 • Je kent de theorie achter vitaliteit, weet welke facetten een rol spelen en beseft waarom vitaliteit zo’n ontzettend belangrijk thema is.
 • Je maakt inzichtelijk wat jouw organisatie momenteel allemaal al doet om de vitaliteit te verbeteren.
 • Je bedenkt samen met je collega’s concrete optimalisaties om van de organisatie een vitalere plek te maken.
 • Je werkt die optimalisaties uit tot concrete verbetervoorstellen, zodat het voor jou en je collega’s eenvoudig wordt om vitaler te gaan werken en leven.
 • Je ervaart meer vitaliteit en daardoor meer werkgeluk, meer motivatie, een betere gezondheid en betere prestaties.
Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
2 uur€795,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)

Proces voor de workshop

We vinden het erg belangrijk dat de workshop zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie en behoefte. Om dat te waarborgen doorlopen we vóór de workshop een aantal stappen:

 1. Na jullie aanvraag plannen we een gesprek in om kennis te maken en om de aanvraag te bespreken. We sturen je na het gesprek een vrijblijvende offerte.
 2. Enthousiast over de samenwerking? Fijn! Na het akkoord op de offerte sturen we een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer leren over jullie situatie.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de workshop af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de workshop afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Onze werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een workshop is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


We maken tijdens onze workshops gebruik van de actief leren-methode. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een optimaal leerrendement.

Deze methode houdt in dat de deelnemers veelvuldig zelf aan de slag gaan met de lesstof. Om dat te realiseren wisselen onze trainers de benodigde theorie regelmatig af met praktische onderdelen, zoals opdrachten, oefeningen en reflectie. Door deze manier van werken ontstaan snel handvatten die deelnemers in de toekomst in hun werk kunnen toepassen.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

We sturen je graag een geheel vrijblijvende offerte. Je ontvangt hem binnen 48 uur.

De workshop in het kort

Duur: 2, 4 of 7 uur


Vanaf: €845,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes? We kunnen de workshop aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze vitaliteit workshop volgen?

Vraag dan direct een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze workshop.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox!

Heb je nog vragen? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten geholpen. 
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. 🎉

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

We hebben regelmatig behoefte aan workshops gericht op vitaliteit die we aanbieden aan onze leden. Daarvoor werken we altijd samen met Firma Vitaliteit. Dat bevalt altijd uitstekend!

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Firma Vitaliteit komt al ruim twee jaar bij ons langs om vitaliteit sessies te organiseren. De communicatie is altijd snel en de sessies zijn inhoudelijk altijd erg interessant.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij Firma Vitaliteit een workshop Complimenteren gevolgd. Het was een mooie, leerzame en erg inspirerende dag. Ook onze medewerkers waren heel enthousiast.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Firma Vitaliteit verzorgt met regelmaat activiteiten bij ons. Het is een fijne partner om samen te werken omdat ze snel schakelen, goed communiceren en met je mee denken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Firma Vitaliteit vaak in op onze klantevents. Ze verzorgen dan een vitaliteit workshop, terwijl wij de catering regelen. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante diensten. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Firma Vitaliteit beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze gemiddelde
klantwaardering is een 8,6.

150+ klanten

We helpen klanten verspreid
door heel Nederland.

#1 begeleiders

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde begeleiders.

Praktische sessies

Praktische activiteiten,
direct op de werkvloer.

Peter Houtman

Coördinator

Neem contact met ons op

Inspirerende activiteiten voor meer vitaliteit op jullie werkvloer?
We helpen je graag. Neem gerust contact met ons op.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@firmavitaliteit.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0734.