Boek onze vitaliteit workshop

Effectief stress management

Home » Vitaliteit workshops » Effectief Stress management

Vitaliteit workshop Effectief stress management

Stress. Wie wordt er in de huidige samenleving niet mee geconfronteerd? Een gezin, een huishouden, sporten én alle ballen die we op werk in de lucht moeten houden. En naast al onze verplichtingen hebben we ook te maken met veel verschillende informatiestromen: e-mail, whatsapp, social media, telefoon. We hebben altijd contact en zijn nagenoeg altijd “online”. Geen wonder dat stress en burn-outs tegenwoordig aan de orde van de dag zijn. Tijd om daar iets aan te doen.

Alles leren over stress en het managen daarvan, zodat je stressvolle momenten beter verwerkt

Als de stress te groot wordt en zich te frequent manifesteert zal je als werknemer de negatieve gevolgen ondervinden. We hoeven je vast niet te vertellen dat die gevolgen ontzettend slecht zijn voor jouw vitaliteit. Gelukkig zijn er veel manieren om stress te managen en onder controle te houden. We noemen dat ‘coping’. Die coping is belangrijk om een stressvrij leven te kunnen leiden, zowel op kantoor als daarbuiten.

In deze workshop bespreken we de bronnen van stress en hoe we stressniveaus op een gezond niveau kunnen houden. Hoe blijf je kalm en zorg je ervoor dat je niet onder druk komt te staan? Deze kwesties zullen tijdens deze sessie uitvoerig worden behandeld. Na de workshop heb je de eerste stap gezet om de gevoelens van druk en stress weer onder controle te krijgen.

Inhoud van de workshop

De punten hieronder geven een indicatie van de workshop. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • Door onderlinge reflectie krijgen we inzicht in de huidige situatie. In hoeverre is er stress binnen deze organisatie? In welke vorm? Hoe goed (of slecht) is het stressmanagement van jullie nu?
 • We vertellen je alles over het belang van effectief stressmanagement.
 • We nemen je mee in de oorsprong van stress. Welke processen in het lichaam veroorzaken stress? Wat zijn de positieve en negatieve effecten van stress?
 • Maak jij wel eens een assertieve beslissing op werk op het gebied van werkdruk? Hier scherp op zijn is al een stap in de goede richting van stressmanagement.
 • Gelukkig zijn er effectieve manieren om beter met stress om te gaan. Kennis van deze methodes biedt je praktische hulpmiddelen om stress in de toekomst beter te beheersen. Zo kan jij makkelijk jouw voorkeursmethode bepalen.
 • Niet elke methode is voor iedereen geschikt. En niet iedere methode past bij iedere organisatie. Daarom is het belangrijk dat we samen plannen maken voor optimalisaties die stress op de werkvloer kunnen terugdringen.
Resultaten van de workshop

We gaan in deze workshop werken aan de volgende resultaten.


 • Je hebt nagedacht over je stressniveau en hoe je gewoonlijk met stress omgaat.
 • Je weet waar stress vandaan komt, wat er met je lichaam kan gebeuren en wat de mogelijke gevolgen zijn.
 • Je bent bekend met goede en effectieve technieken voor stressmanagement;
 • Je hebt nagedacht over optimalisaties op dit gebied en hebt een concreet plan hoe jij stressmanagement kan toepassen.
Trainer van de workshop

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. Deze workshop wordt gegeven door:


Ceciel

Ceciel heeft zich na haar studies gezondheidsweten-schappen en bewegingswetenschappen gespecialiseerd in vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van werknemers.  Ze heeft inmiddels meer dan 10 jaar ervaring met het geven van trainingen en coaching op dit gebied.

Praktische informatie en adviezen, afgewisseld met interessante achtergronden en diepgang kenmerken haar manier van werken. De interactie met de groep en de wensen van de organisatie zijn leidend. Haar open en enthousiaste houding en groot inlevingsvermogen komen hierbij goed van pas. Zo gaan de deelnemers vol informatie, en vooral ook vol inspiratie met zichzelf en met elkaar aan de slag!

Voor Firma Vitaliteit ontwikkelt en geeft zij workshops op het gebied van vitaliteit, leefstijl, gedrag, duurzame inzetbaarheid en werkgeluk. 

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
2 uur€795,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)

Proces voor de workshop

We vinden het erg belangrijk dat de workshop zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie en behoefte. Om dat te waarborgen doorlopen we vóór de workshop een aantal stappen:

 1. Na jullie aanvraag plannen we een gesprek in om kennis te maken en om de aanvraag te bespreken. We sturen je na het gesprek een vrijblijvende offerte.
 2. Enthousiast over de samenwerking? Fijn! Na het akkoord op de offerte sturen we een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer leren over jullie situatie.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de workshop af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de workshop afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Onze werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een workshop is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


We maken tijdens onze workshops gebruik van de actief leren-methode. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een optimaal leerrendement.

Deze methode houdt in dat de deelnemers veelvuldig zelf aan de slag gaan met de lesstof. Om dat te realiseren wisselen onze trainers de benodigde theorie regelmatig af met praktische onderdelen, zoals opdrachten, oefeningen en reflectie. Door deze manier van werken ontstaan snel handvatten die deelnemers in de toekomst in hun werk kunnen toepassen.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

We sturen je graag een geheel vrijblijvende offerte. Je ontvangt hem binnen 48 uur.

De workshop in het kort

Duur: 2, 4 of 7 uur


Vanaf: €845,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes? We kunnen de workshop aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze vitaliteit workshop volgen?

Vraag dan direct een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze workshop.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox!

Heb je nog vragen? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten geholpen. 
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. 🎉

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

We hebben regelmatig behoefte aan workshops gericht op vitaliteit die we aanbieden aan onze leden. Daarvoor werken we altijd samen met Firma Vitaliteit. Dat bevalt altijd uitstekend!

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Firma Vitaliteit komt al ruim twee jaar bij ons langs om vitaliteit sessies te organiseren. De communicatie is altijd snel en de sessies zijn inhoudelijk altijd erg interessant.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij Firma Vitaliteit een workshop Complimenteren gevolgd. Het was een mooie, leerzame en erg inspirerende dag. Ook onze medewerkers waren heel enthousiast.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Firma Vitaliteit verzorgt met regelmaat activiteiten bij ons. Het is een fijne partner om samen te werken omdat ze snel schakelen, goed communiceren en met je mee denken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Firma Vitaliteit vaak in op onze klantevents. Ze verzorgen dan een vitaliteit workshop, terwijl wij de catering regelen. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante diensten. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Firma Vitaliteit beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze gemiddelde
klantwaardering is een 8,6.

150+ klanten

We helpen klanten verspreid
door heel Nederland.

#1 begeleiders

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde begeleiders.

Praktische sessies

Praktische activiteiten,
direct op de werkvloer.

Peter Houtman

Coördinator

Neem contact met ons op

Inspirerende activiteiten voor meer vitaliteit op jullie werkvloer?
We helpen je graag. Neem gerust contact met ons op.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@firmavitaliteit.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0734.