Boek onze vitaliteit workshop

Positief en reëel denken

Home » Vitaliteit workshops » Positief en reëel denken

Vitaliteit workshop Positief en reëel denken

Onze gedachten gaan vaak moet ons op de loop. Soms draaien ze rond in cirkeltjes of blijven dezelfde gedachten terugkeren, terwijl we merken dat ze ons niet gelukkiger maken. Zijn er dingen die jij graag zou willen doen, maar die je laat omdat je het spannend vindt? Valt het jou ook op dat je regelmatig negatief denkt over jezelf of over een ander?

De impact die negatieve en niet realistische gedachten op ons hebben is vele malen groter dan we ons vaak bewust zijn. Hoe jij je voelt, hoe jij je gedraagt en hoe jij communiceert met een ander, hangt samen met hoe je communiceert met jezelf. Oftewel je denkprocessen hebben een enorme invloed op jouw gemoedstoestand.

“Niet de dingen zelf zijn beangstigend, maar onze gedachten erover” – Epictetus

In deze workshop leer je om op een effectieve manier te communiceren met jezelf. Je leert je gedachten onderzoeken; hoe realistisch zijn ze, waarover denk je positief en waarover negatief? Wat zijn jouw triggers van irritatie? Je leert je niet helpende gedachten om te buigen naar positieve, constructieve gedachten. Je zult merken dat je zelfvertrouwen groeit, je contacten met anderen beter verlopen en dat je over het algemeen lekkerder in je vel zit.

Inhoud van de workshop

De punten hieronder geven een indicatie van de workshop. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • We starten de workshop met jou te laten ervaren wat de impact van positieve of negatieve gedachten is op de kracht van ons lichaam.
 • We gaan inzoomen op het deel van je brein, waar alle gedachten worden geproduceerd.
 • Jij wordt uitgedaagd om in verschillende situaties en contexten jouw gedachten te onderzoeken en te ontleden.
 • Je krijgt de RET methode aangeleerd, dit staat voor Rationele Effectiviteits Training. Via deze methode leer je om belemmerende (irrationele) gedachten op te sporen, om ze uit te dagen en om ze te vervangen door productievere gedachten.
 • Je gaat deze RET methode toepassen op situaties uit jouw dagelijks leven die bij jou stress of spanning veroorzaken.
Resultaten van de workshop

We gaan in deze workshop werken aan de volgende resultaten.


 • Je bent je bewust van de negatieve en niet-realistische gedachten die je hebt en wat dit met je doet.
 • Je herkent het eerder als je in een negatieve gedachtenspiraal terecht komt en weet beter hoe hier mee om te gaan.
 • Je hebt meer controle over je gedachten en daarmee je emoties en gedrag. Je ervaart minder spanning en stress.
 • Je bent in staat om beter te reageren op onverwachte situaties of veranderingen en op een gezonde manier je doelen na te streven.
 • Je hebt een handige en praktische methode geleerd die je in alle situaties (zowel privé als op het werk) kunt inzetten.
Trainer van de workshop

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. Deze workshop wordt gegeven door:


Carlijn

Carlijn heeft ruime ervaring als trainer en coach binnen verschillende grote organisaties in Nederlands. Sinds 2019 organiseert ze ook voor Firma Vitaliteit workshops. De onderwerpen van die workshops richten zich vooral op de verschillende disciplines van vitaliteit en persoonlijk leiderschap.

Workshops met Carlijn zijn interactief en praktijkgericht. Na het leggen van een theoretisch kader zijn de deelnemers daarom voornamelijk zelf aan de slag met de nieuwe stof. Zo ontstaan razendsnel inzichten en krijgen ze de nieuwe kennis en kunde snel onder de knie. Op die manier zorgt Carlijn voor een optimaal leerrendement voor iedere deelnemer.

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
2 uur€795,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)

Proces voor de workshop

We vinden het erg belangrijk dat de workshop zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie en behoefte. Om dat te waarborgen doorlopen we vóór de workshop een aantal stappen:

 1. Na jullie aanvraag plannen we een gesprek in om kennis te maken en om de aanvraag te bespreken. We sturen je na het gesprek een vrijblijvende offerte.
 2. Enthousiast over de samenwerking? Fijn! Na het akkoord op de offerte sturen we een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer leren over jullie situatie.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de workshop af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de workshop afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Onze werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een workshop is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


We maken tijdens onze workshops gebruik van de actief leren-methode. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een optimaal leerrendement.

Deze methode houdt in dat de deelnemers veelvuldig zelf aan de slag gaan met de lesstof. Om dat te realiseren wisselen onze trainers de benodigde theorie regelmatig af met praktische onderdelen, zoals opdrachten, oefeningen en reflectie. Door deze manier van werken ontstaan snel handvatten die deelnemers in de toekomst in hun werk kunnen toepassen.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

We sturen je graag een geheel vrijblijvende offerte. Je ontvangt hem binnen 48 uur.

De workshop in het kort

Duur: 2, 4 of 7 uur


Vanaf: €845,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes? We kunnen de workshop aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze vitaliteit workshop volgen?

Vraag dan direct een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze workshop.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox!

Heb je nog vragen? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten geholpen. 
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. 🎉

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

We hebben regelmatig behoefte aan workshops gericht op vitaliteit die we aanbieden aan onze leden. Daarvoor werken we altijd samen met Firma Vitaliteit. Dat bevalt altijd uitstekend!

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Firma Vitaliteit komt al ruim twee jaar bij ons langs om vitaliteit sessies te organiseren. De communicatie is altijd snel en de sessies zijn inhoudelijk altijd erg interessant.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij Firma Vitaliteit een workshop Complimenteren gevolgd. Het was een mooie, leerzame en erg inspirerende dag. Ook onze medewerkers waren heel enthousiast.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Firma Vitaliteit verzorgt met regelmaat activiteiten bij ons. Het is een fijne partner om samen te werken omdat ze snel schakelen, goed communiceren en met je mee denken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Firma Vitaliteit vaak in op onze klantevents. Ze verzorgen dan een vitaliteit workshop, terwijl wij de catering regelen. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante diensten. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Firma Vitaliteit beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze gemiddelde
klantwaardering is een 8,6.

150+ klanten

We helpen klanten verspreid
door heel Nederland.

#1 begeleiders

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde begeleiders.

Praktische sessies

Praktische activiteiten,
direct op de werkvloer.

Peter Houtman

Coördinator

Neem contact met ons op

Inspirerende activiteiten voor meer vitaliteit op jullie werkvloer?
We helpen je graag. Neem gerust contact met ons op.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@firmavitaliteit.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0734.