Boek onze vitaliteit workshop

Ontwikkel je mentale veerkracht

Home » Vitaliteit workshops » Ontwikkel je mentale veerkracht

Vitaliteit workshop Ontwikkel je mentale veerkracht

In het leven en op werk gebeurd en veranderd er van alles. Het meeste daarvan ligt volledig buiten jouw cirkel van invloed. Maar ondanks dat feit kunnen al die gebeurtenissen jou sterk beïnvloeden. Zeker als gebeurtenissen onprettig zijn. Als je even nadenkt kom je waarschijnlijk zo tot 10 dingen die het afgelopen jaar buiten jouw invloed gebeurd zijn, en die je op dat moment niet leuk vond.

Ontwikkel je mentale veerkracht voor meer balans, stabiliteit en kracht bij vervelende gebeurtenissen

In situaties zoals die hierboven beschreven staat is het goed om mentaal veerkrachtig te zijn. ‘Je bent niet wat je overkomt, maar hoe je er mee omgaat’ is een zin die de essentie daarvan goed samenvat. Er kan altijd van alles gebeuren. Maar jij bepaalt hoe je daar tegenaan kijkt en hoe je je daarbij voelt. Die veerkracht kan je ontwikkelen en trainen. Zodat je gebalanceerd, stabiel en krachtig kan leven en werken. Ongeacht wat er buiten jouw invloed allemaal plaatsvindt. 

Ben je benieuwd naar de inhoud van deze workshop? Onder het kopje ‘Inhoud’ geven we je vast een beeld van het programma.

Inhoud van de workshop

De punten hieronder geven een indicatie van de workshop. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • Werken aan de ontwikkeling van jouw mentale veerkracht biedt erg veel voordelen. Wij nemen je hierin mee.
 • Je analyseert je huidige mentale veerkracht. In hoeverre laat jij je beïnvloeden door situaties van buitenaf? Hoe groot is die impact en welke skills heb je al om dit te ondervangen?
 • Je mentale veerkracht ontwikkelen is een mooi, waardevol proces. In verschillende creatieve oefeningen en opdrachten helpen we je hierbij.
 • Heb je inzichten gekregen in de huidige staat en/of de ontwikkeling van je mentale veerkracht? Super. We stimuleren je om dit met de andere deelnemers te delen.
 • Alle inzichten en eye-openers moeten nu vorm krijgen. In een persoonlijk plan ga je bedenken hoe je ná de workshop zelfstandig door kan met dit onderwerp.
Resultaten van de workshop

We gaan in deze workshop werken aan de volgende resultaten.


 • Je leert en begrijpt wat mentale veerkracht is en waarom dit zo ontzettend belangrijk is.
 • Je hebt inzicht in je huidige situatie en hebt voor jezelf bepaald in hoeverre je daar gelukkig mee bent.
 • Je hebt gewerkt aan de ontwikkeling van je mentale veerkracht en kent meerdere praktische handvatten om zelfstandig door te kunnen met dit proces.
 • Je maakt een concreet plan van actie om ná de workshop zelfstandig door te kunnen gaan met de ontwikkeling van je mentale veerkracht.
Trainer van de workshop

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. Deze workshop wordt gegeven door:


Carlijn

Carlijn heeft ruime ervaring als trainer en coach binnen verschillende grote organisaties in Nederlands. Sinds 2019 organiseert ze ook voor Firma Vitaliteit workshops. De onderwerpen van die workshops richten zich vooral op de verschillende disciplines van vitaliteit en persoonlijk leiderschap.

Workshops met Carlijn zijn interactief en praktijkgericht. Na het leggen van een theoretisch kader zijn de deelnemers daarom voornamelijk zelf aan de slag met de nieuwe stof. Zo ontstaan razendsnel inzichten en krijgen ze de nieuwe kennis en kunde snel onder de knie. Op die manier zorgt Carlijn voor een optimaal leerrendement voor iedere deelnemer.

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
2 uur€795,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)

Proces voor de workshop

We vinden het erg belangrijk dat de workshop zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie en behoefte. Om dat te waarborgen doorlopen we vóór de workshop een aantal stappen:

 1. Na jullie aanvraag plannen we een gesprek in om kennis te maken en om de aanvraag te bespreken. We sturen je na het gesprek een vrijblijvende offerte.
 2. Enthousiast over de samenwerking? Fijn! Na het akkoord op de offerte sturen we een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer leren over jullie situatie.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de workshop af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de workshop afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Onze werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een workshop is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


We maken tijdens onze workshops gebruik van de actief leren-methode. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een optimaal leerrendement.

Deze methode houdt in dat de deelnemers veelvuldig zelf aan de slag gaan met de lesstof. Om dat te realiseren wisselen onze trainers de benodigde theorie regelmatig af met praktische onderdelen, zoals opdrachten, oefeningen en reflectie. Door deze manier van werken ontstaan snel handvatten die deelnemers in de toekomst in hun werk kunnen toepassen.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

We sturen je graag een geheel vrijblijvende offerte. Je ontvangt hem binnen 48 uur.

De workshop in het kort

Duur: 2, 4 of 7 uur


Vanaf: €845,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes? We kunnen de workshop aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze vitaliteit workshop volgen?

Vraag dan direct een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze workshop.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox!

Heb je nog vragen? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten geholpen. 
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. 🎉

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

We hebben regelmatig behoefte aan workshops gericht op vitaliteit die we aanbieden aan onze leden. Daarvoor werken we altijd samen met Firma Vitaliteit. Dat bevalt altijd uitstekend!

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Firma Vitaliteit komt al ruim twee jaar bij ons langs om vitaliteit sessies te organiseren. De communicatie is altijd snel en de sessies zijn inhoudelijk altijd erg interessant.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij Firma Vitaliteit een workshop Complimenteren gevolgd. Het was een mooie, leerzame en erg inspirerende dag. Ook onze medewerkers waren heel enthousiast.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Firma Vitaliteit verzorgt met regelmaat activiteiten bij ons. Het is een fijne partner om samen te werken omdat ze snel schakelen, goed communiceren en met je mee denken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Firma Vitaliteit vaak in op onze klantevents. Ze verzorgen dan een vitaliteit workshop, terwijl wij de catering regelen. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante diensten. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Firma Vitaliteit beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze gemiddelde
klantwaardering is een 8,6.

150+ klanten

We helpen klanten verspreid
door heel Nederland.

#1 begeleiders

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde begeleiders.

Praktische sessies

Praktische activiteiten,
direct op de werkvloer.

Peter Houtman

Coördinator

Neem contact met ons op

Inspirerende activiteiten voor meer vitaliteit op jullie werkvloer?
We helpen je graag. Neem gerust contact met ons op.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@firmavitaliteit.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0734.