Boek onze vitaliteit workshop

Vergroot je emotionele intelligentie

Home » Vitaliteit workshops » Vergroot je emotionele intelligentie

Workshop Vergroot je emotionele intelligentie

Herken je dit wel eens op de werkvloer of in je privé-leven? We worden regelmatig in een hokje gestopt als het gaat om het omgaan met emoties. Je krijgt dan dingen te horen zoals: “Wat reageer je emotioneel” of “Doe eens niet zo zakelijk!”.

Vergroot je emotionele intelligentie om succesvoller te worden in de omgang met anderen

Het is goed om te beseffen dat jouw reactie op een situatie je niet perse definieert. Wel is het goed om te weten waarom je op een bepaalde manier reageert en waarom je bepaalde emoties ervaart. Een gezonde emotionele balans en intelligentie blijkt namelijk van groot belang te zijn voor een gelukkig en gezond leven. Daarom is het goed om te weten hoe je je eigen emoties leert (her)kennen en reguleren.

In deze workshop leer je de kracht van je emoties te gebruiken om je doel te bereiken. Je wordt je bewust van andermans emoties, leert ze beter begrijpen en wordt daardoor succesvoller in de omgang met anderen. Dit verlaagt stress en daarmee ook bijbehorende lichamelijke klachten.

Inhoud van de workshop

De punten hieronder geven een indicatie van de workshop. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • Je gaat ervaren wat een emotionele gijzeling inhoudt en wat dit met je lichaam doet.
 • We werpen een blik op de verschillende delen en functies van ons brein en leggen daarbij de relatie uit tussen ons EQ en IQ, het emotionele en het rationele brein.
 • Je leert over je basisemoties en hoe jij je bewust kunt worden van je lichaamstaal en weet welke lichamelijke signalen je afgeeft.
 • Je leert hoe om te gaan met dagelijkse ergernis en spanning en je krijgt praktische tips hoe je emoties kunt reguleren en op de juiste manier kunt uiten.
 • Je leert waar jouw allergie zit en wat dit wil zeggen over jouw eigen waarden en behoeften en de regels die jij aan jezelf en anderen oplegt.
 • Je leert hoe je bewuster en voorzichtiger om kunt gaan met andermans gevoelens en behoeften en je krijgt praktische tips voor succesvolle gesprekken.
Resultaten van de workshop

We gaan in deze workshop werken aan de volgende resultaten.


 • Je hebt meer kennis over je emotionele en rationele brein en wat er in ons lichaam gebeurt.
 • Je bent meer bewust van je lichamelijke signalen en pikt eerder de stress signalen op voordat je emmer overloopt.
 • Je herkent je emotionele gijzelingen eerder en je gebruikt die kracht om de juiste koers te vinden in plaats van dat het jou onder controle heeft.
 • Je gevoelens overspoelen je niet meer en beheersen niet je hele leven, je kunt ze op de juiste manier naar buiten laten komen.
 • Je hebt een persoonlijk bewustwording plan opgesteld om jouw emotionele intelligentie te laten groeien.
 • Je gaat naar huis met een set van praktische oefeningen om je emoties en lichamelijke signalen te gaan leren (her)kennen en in goede banen te leiden.
Trainer van de workshop

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. Deze workshop wordt gegeven door:


Carlijn

Carlijn heeft ruime ervaring als trainer en coach binnen verschillende grote organisaties in Nederlands. Sinds 2019 organiseert ze ook voor Firma Vitaliteit workshops. De onderwerpen van die workshops richten zich vooral op de verschillende disciplines van vitaliteit en persoonlijk leiderschap.

Workshops met Carlijn zijn interactief en praktijkgericht. Na het leggen van een theoretisch kader zijn de deelnemers daarom voornamelijk zelf aan de slag met de nieuwe stof. Zo ontstaan razendsnel inzichten en krijgen ze de nieuwe kennis en kunde snel onder de knie. Op die manier zorgt Carlijn voor een optimaal leerrendement voor iedere deelnemer.

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
2 uur€795,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)

Proces voor de workshop

We vinden het erg belangrijk dat de workshop zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie en behoefte. Om dat te waarborgen doorlopen we vóór de workshop een aantal stappen:

 1. Na jullie aanvraag plannen we een gesprek in om kennis te maken en om de aanvraag te bespreken. We sturen je na het gesprek een vrijblijvende offerte.
 2. Enthousiast over de samenwerking? Fijn! Na het akkoord op de offerte sturen we een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer leren over jullie situatie.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de workshop af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de workshop afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Onze werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een workshop is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


We maken tijdens onze workshops gebruik van de actief leren-methode. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een optimaal leerrendement.

Deze methode houdt in dat de deelnemers veelvuldig zelf aan de slag gaan met de lesstof. Om dat te realiseren wisselen onze trainers de benodigde theorie regelmatig af met praktische onderdelen, zoals opdrachten, oefeningen en reflectie. Door deze manier van werken ontstaan snel handvatten die deelnemers in de toekomst in hun werk kunnen toepassen.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

We sturen je graag een geheel vrijblijvende offerte. Je ontvangt hem binnen 48 uur.

De workshop in het kort

Duur: 2, 4 of 7 uur


Vanaf: €845,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes? We kunnen de workshop aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze vitaliteit workshop volgen?

Vraag dan direct een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze workshop.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox!

Heb je nog vragen? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten geholpen. 
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. 🎉

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

We hebben regelmatig behoefte aan workshops gericht op vitaliteit die we aanbieden aan onze leden. Daarvoor werken we altijd samen met Firma Vitaliteit. Dat bevalt altijd uitstekend!

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Firma Vitaliteit komt al twee jaar bij ons langs om vitaliteit workshops te organiseren. De communicatie is altijd snel en de trainingen zijn inhoudelijk altijd erg interessant.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij Firma Vitaliteit een workshop Complimenteren gevolgd. Het was een mooie, leerzame en erg inspirerende dag. Ook onze medewerkers waren heel enthousiast.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Firma Vitaliteit verzorgt met regelmaat workshops bij ons. Het is een fijne partner om samen te werken omdat ze snel schakelen, goed communiceren en met je mee denken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Firma Vitaliteit vaak in op onze klantevents. Ze verzorgen dan een vitaliteit workshop, terwijl wij de catering regelen. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante workshops. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Firma Vitaliteit beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze gemiddelde
klantwaardering is een 8,6.

150+ klanten

We helpen klanten verspreid
door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Onze workshops laten
deelnemers actief leren.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Heb je interesse in een van onze incompany vitaliteit workshops?
We helpen je graag. Neem gerust contact met ons op.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@firmavitaliteit.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0734.