Chat with us, powered by LiveChat

Boek onze vitaliteit workshop

Voorkom bore- en burn-outs

Home » Vitaliteit workshops » Voorkom bore- en burn-outs

Workshop Voorkom bore- en burn-outs

Bore-outs en burn-outs. Twee termen die je de laatste jaren helaas steeds vaker voorbij ziet komen. Bij een bore-out wordt je niet voldoende geprikkeld. Dat kan je verlammen. Het andere uiterste zijn burn-outs, waarbij mensen te lang te veel verantwoordelijkheid en werkdruk ervaren. Dat zorgt voor een opbouw in gevoelens van druk en stress. Iedereen kent de potentiële gevaren die daar uit voort kunnen komen.

Voorkom bore- en burn-outs en zorg dat jij en je collega’s duurzaam vitaal blijven

Welke variant ook op de loer ligt, je wil ze te alle tijde voorkomen. Want bore- en burn-outs kunnen resulteren in een breed scala aan fysieke en mentale klachten. Het komt regelmatig voor dat mensen maanden, soms zelfs jaren, bezig zijn om hier weer bovenop te komen. Maar welke maatregelen kan je precies nemen ter preventie? Met welke dingen moet je stoppen en met welke dingen moet je juist doorgaan? In deze workshop nemen we je mee in dit thema en beantwoorden we deze vraagstukken.

Willen jij en je collega’s werken aan de preventie van bore- en burn-outs? Dan is deze workshop uitermate geschikt voor jullie. Onder het kopje ‘Inhoud’ vertellen we je wat je kan verwachten.

Inhoud van de workshop

De punten hieronder geven een indicatie van de workshop. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • We behandelen de theorie over bore- en burn-outs. Wat zijn deze fenomenen precies? Wanneer heb je het en wat zijn de consequenties?
 • We zoomen in op jullie huidige situatie. Is bij jullie alles in orde? Of zijn er factoren in jullie werk of privé die een van deze valkuilen misschien in de hand werken?
 • We kijken naar jouw gedachtes en denkpatronen. Want die dragen bij aan het voorkomen van bore- en burn-outs.
 • We behandelen verschillende elementen uit persoonlijk leiderschap, zoals grenzen stellen, assertief zijn, keuzes maken, et cetera.
 • In verschillende oefeningen, opdrachten en challenges gaan we aan de slag met het identificeren en voorkomen van signalen die aangeven dat er actie nodig is.
 • We werken aan een concreet plan van actie om meer balans in je werk te krijgen. Zodat je ver weg blijft van een bore- of burn-out.
Resultaten van de workshop

We gaan in deze workshop werken aan de volgende resultaten.


 • Je hebt meer kennis over bore- en burn-outs en begrijpt de waarde van preventieve maatregelen.
 • Je krijgt zicht op jouw huidige situatie en wordt je meer bewust van jouw eigen gedachtes en denkpatronen.
 • Je bent in staat om signalen, die duiden op een bore- of burn-out, te identificeren en om te zetten in acties.
 • Je hebt skills onder de knie die je helpen om preventief te werken aan het voorkomen van bore- en burn-outs. 
 • Je voelt je rustiger, zelfverzekerder en kalmer omdat je weet dat je zelf in control bent over situaties waarin bore- en burn-outs op de loer liggen.
Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
2 uur€795,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)

Proces voor de workshop

We vinden het erg belangrijk dat de workshop zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie en behoefte. Om dat te waarborgen doorlopen we vóór de workshop een aantal stappen:

 1. Na jullie aanvraag plannen we een gesprek in om kennis te maken en om de aanvraag te bespreken. We sturen je na het gesprek een vrijblijvende offerte.
 2. Enthousiast over de samenwerking? Fijn! Na het akkoord op de offerte sturen we een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer leren over jullie situatie.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de workshop af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de workshop afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Onze werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een workshop is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


We maken tijdens onze workshops gebruik van de actief leren-methode. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een optimaal leerrendement.

Deze methode houdt in dat de deelnemers veelvuldig zelf aan de slag gaan met de lesstof. Om dat te realiseren wisselen onze trainers de benodigde theorie regelmatig af met praktische onderdelen, zoals opdrachten, oefeningen en reflectie. Door deze manier van werken ontstaan snel handvatten die deelnemers in de toekomst in hun werk kunnen toepassen.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

We sturen je graag een geheel vrijblijvende offerte. Je ontvangt hem binnen 48 uur.

De workshop in het kort

Duur: 2, 4 of 7 uur


Vanaf: €845,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes? We kunnen de workshop aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze vitaliteit workshop volgen?

Vraag dan direct een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze workshop.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox!

Heb je nog vragen? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten geholpen. 
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. 🎉

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

We hebben regelmatig behoefte aan workshops gericht op vitaliteit die we aanbieden aan onze leden. Daarvoor werken we altijd samen met Firma Vitaliteit. Dat bevalt altijd uitstekend!

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Firma Vitaliteit komt al twee jaar bij ons langs om vitaliteit workshops te organiseren. De communicatie is altijd snel en de trainingen zijn inhoudelijk altijd erg interessant.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij Firma Vitaliteit een workshop Complimenteren gevolgd. Het was een mooie, leerzame en erg inspirerende dag. Ook onze medewerkers waren heel enthousiast.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Firma Vitaliteit verzorgt met regelmaat workshops bij ons. Het is een fijne partner om samen te werken omdat ze snel schakelen, goed communiceren en met je mee denken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Firma Vitaliteit vaak in op onze klantevents. Ze verzorgen dan een vitaliteit workshop, terwijl wij de catering regelen. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante workshops. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Firma Vitaliteit beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze gemiddelde
klantwaardering is een 8,6.

150+ klanten

We helpen klanten verspreid
door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Onze workshops laten
deelnemers actief leren.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Heb je interesse in een van onze incompany vitaliteit workshops?
We helpen je graag. Neem gerust contact met ons op.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@firmavitaliteit.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0734.