Chat with us, powered by LiveChat

Boek onze vitaliteit workshop

Adem je vitaal

Home » Vitaliteit workshops » Adem je vitaal

Workshop Adem je vitaal

Inzicht in je ademhaling en je lichaamshouding, en het leren van een aantal basisprincipes en oefeningen hierover, is ontzettend waardevol. Dat zouden we eigenlijk op de basisschool al moeten leren. Je adem heb je altijd bij je, kun je elk moment inzetten en je ademhaling is de basis voor een vitaal en gezond lichaam en geest. Hoe waardevol zou het zijn om daar bewuster en beter mee om te kunnen gaan?

Beheers en benut je ademhaling voor minder stress, meer energie en meer werkplezier

Wat die voordelen dan precies zijn? Met je adem en je lichaamshouding kun je al in een paar minuten zorgen dat stresshormonen verminderen en dat je een ontspannen gevoel ervaart. Met een paar eenvoudige maar krachtige technieken kan ook jij dit leren beheersen. Je ervaart meer energie tijdens het werk, meer werkplezier en je werkt effectiever. Ook de samenwerking met je collega’s verbetert als je meer ontspannen bent. Je kunt de werkdruk beter aan en het helpt je ook om je grenzen eerder te leren herkennen en beter keuzes te maken.

Kortom: je adem vormt een belangrijke tool om meer grip te krijgen op de snelheid en veeleisendheid van het (werkende) leven. In deze workshop geven we je de inzichten, tools en technieken om ademhaling in te zetten als tool. 

Inhoud van de workshop

De punten hieronder geven een indicatie van de workshop. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • We lichten toe hoe onze adem werkt en wat er gebeurt in het lichaam als je ontspannen bent en als je gestrest bent.
 • We laten je het krachtig effect ervaren van ademhalingsoefeningen.
 • We gaan onderzoeken wat onze persoonlijke stresstriggers zijn en de daarbij horende lichaamshouding en ademhaling.
 • Je krijgt handvatten voor kleine aanpassingen in lichaamshouding voor betere ademhaling en positiever gevoel
 • We gaan oefenen met ademhalingsoefeningen en laten je direct het positieve effect ervaren
 • Een concreet persoonlijk actieplan wordt opgesteld zodat jij passende technieken gaat integreren in je dagelijkse werk.

Naast deze onderwerpen heeft deze workshop een aantal vaste blokken, zoals een plenaire opening, veel ruimte voor praktijkoefeningen, een Q&A en een afsluiting. Daartussen zijn er voldoende pauzes.

Resultaten van de workshop

In deze workshop werken we toe naar de volgende resultaten. De resultaten kunnen wijzigen op basis van de duur en jullie leerbehoefte.


 • Je komt meer te weten over de werking van jouw ademhaling en de positieve effecten die jij met je ademhaling kunt bereiken.
 • Je leert meer over jouw stresstriggers en hoe dit zich uit bij jou lichamelijk.
 • Je leert makkelijk toepasbare oefeningen op het gebied van ademhaling en lichaamshouding, om te werken aan je vitaliteit, productiviteit en werkgeluk
 • Je hebt een concreet actieplan voor jezelf gemaakt, welke technieken jij gaat toepassen op het werk en hoe jij dit gaat doen.

We stemmen voor het uitvoeren van de workshop samen jullie specifieke situatie af. Op basis van jullie input bepalen we de uiteindelijke inhoud en resultaten, zodat de workshop aansluit op jullie leerbehoefte.

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
1 uur€695,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
2 uur€795,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
7 & 4 uur€3.195,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
2 * 7 uur€3.895,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)

Proces voor de workshop

We vinden het erg belangrijk dat de workshop zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie en behoefte. Om dat te waarborgen doorlopen we vóór de workshop een aantal stappen:

 1. Na jullie aanvraag plannen we een gesprek in om kennis te maken en om de aanvraag te bespreken. We sturen je na het gesprek een vrijblijvende offerte.
 2. Enthousiast over de samenwerking? Fijn! Na het akkoord op de offerte sturen we een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer leren over jullie situatie.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de workshop af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de workshop afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Trainer van de workshop

Deze workshop wordt voor jullie gefaciliteerd door een van onze gespecialiseerde trainers.


We werken bij Firma Vitaliteit met meer dan gespecialiseerde 20 trainers. Iedere trainer werkt vanuit zijn of haar eigen expertise. In het proces vóór de workshop maak je kennis met de trainer die de workshop verzorgt. Zo waarborgen we dat hij of zij op de hoogte is van alle ins & outs over jullie situatie en leerbehoefte!

Een selectie van onze trainers vind je hieronder. Wil je alle trainers zien? Bekijk dan dan onze Over ons pagina.

Onze werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een workshop is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


We maken tijdens onze workshops gebruik van de actief leren-methode. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een optimaal leerrendement.

Deze methode houdt in dat de deelnemers veelvuldig zelf aan de slag gaan met de lesstof. Om dat te realiseren wisselen onze trainers de benodigde theorie regelmatig af met praktische onderdelen, zoals opdrachten, oefeningen en reflectie. Door deze manier van werken ontstaan snel handvatten die deelnemers in de toekomst in hun werk kunnen toepassen.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

We sturen je graag een geheel vrijblijvende offerte. Je ontvangt hem binnen 48 uur.

De workshop in het kort

Duur: 1, 2, 4, 7 of 2×4 uur


Vanaf: €695,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes? We kunnen de workshop aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze vitaliteit workshop volgen?

Vraag dan direct een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze workshop.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox!

Heb je nog vragen? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten geholpen.
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. 🎉

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

We hebben regelmatig behoefte aan workshops gericht op vitaliteit die we aanbieden aan onze leden. Daarvoor werken we altijd samen met Firma Vitaliteit. Dat bevalt altijd uitstekend!

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Firma Vitaliteit komt al twee jaar bij ons langs om vitaliteit workshops te organiseren. De communicatie is altijd snel en de trainingen zijn inhoudelijk altijd erg interessant.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij Firma Vitaliteit een workshop Complimenteren gevolgd. Het was een mooie, leerzame en erg inspirerende dag. Ook onze medewerkers waren heel enthousiast.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Firma Vitaliteit verzorgt met regelmaat workshops bij ons. Het is een fijne partner om samen te werken omdat ze snel schakelen, goed communiceren en met je mee denken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Firma Vitaliteit vaak in op onze klantevents. Ze verzorgen dan een vitaliteit workshop, terwijl wij de catering regelen. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante workshops. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Firma Vitaliteit beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze gemiddelde
klantwaardering is een 8,6.

150+ klanten

We helpen klanten verspreid
door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Onze workshops laten
deelnemers actief leren.
Peter Houtman
Coördinator
Heb je hulp nodig?
Heb je interesse in een van onze incompany vitaliteit workshops?
We helpen je graag. Neem gerust contact met ons op.
  We zijn per mail bereikbaar op welkom@firmavitaliteit.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0734.