Chat with us, powered by LiveChat

Boek onze vitaliteit workshop

Effectief omgaan met emoties

Home » Vitaliteit workshops » Effectief omgaan met emoties

Workshop Effectief omgaan met emoties

Op je werk functioneer je in een bepaalde rol. Je hebt allemaal beelden (aangeleerd?) over wat je in die rol wel en niet hoort te doen om professioneel gevonden te worden. Maar daarnaast gebeuren er op het werk dingen die jou echt raken: je raakt soms gefrustreerd, teleurgesteld, geïrriteerd, angstig en gelukkig ook wel eens superblij.

Ga effectief om met je emoties zodat je jouw functioneren verbetert én vitaler wordt.

Hoe ga je met deze emoties om? Mag je die laten zien of verberg je dat onder een masker van professionaliteit of zakelijkheid? Wanneer voegt het iets toe en wanneer staan je emoties je in de weg? En dan nog iets: hoe ga je om met de emoties van anderen? In deze  workshop staan we stil bij diverse situaties, hoe die jou raken en hoe je daar effectief mee omgaat. Op een manier die bij jou past en je functioneren niet in de weg zit, maar juist verbetert! Daar versterk je jouw vitaliteit ook mee.

Wil je deze workshop als team doen? Dan heb je na deze (dag) workshop als team meer zicht op behoeften van je teamgenoten en hoe jullie daar samen op in kunnen spelen

Inhoud van de workshop

De punten hieronder geven een indicatie van de workshop. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • We staan samen stil bij verschillende werksituaties waar emoties bij kwamen kijken. We bespreken welke jullie daarbij gemakkelijk vinden en welke lastig.
 • We verzamelen alle reacties die positief worden ervaren en kijken naar succesfactoren die helpen om effectief om te gaan met emoties.
 • We staan stil bij de aannames en oordelen niet helpen en hoe je daar anders mee om kan gaan.
 • We onderzoeken wat emoties je kunnen leren over je behoeften en hoe je een behoefte als verzoek aan een ander kunt stellen.
 • Je krijgt handvatten om op een verbindende manier aan te geven wat je wilt en oefent hiermee.
Resultaten van de workshop

We gaan in deze workshop werken aan de volgende resultaten.


 • Je bent je meer bewust van hoe jij tot nu toe omgaat met emoties van jezelf en anderen, waar dat vandaan komt en wat je daar anders in zou willen.
 • Je hebt handvatten gekregen hoe je je bewust blijft van jouw behoeften op het werk.
 • Je hebt geoefend om op een respectvolle en verbindende manier te communiceren over emoties en behoeften van jou of de ander.
 • Je hebt een concrete actie voor jezelf bedacht hoe je hier de komende tijd verder mee wilt.
Trainer van de workshop

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. Deze workshop wordt gegeven door:


Gitty

Gitty werkte na haar hbo opleiding creatieve therapie een aantal jaar in de geestelijke gezondheidszorg. Gaandeweg merkte ze de behoefte om mensen meer te kunnen helpen bij hun ontwikkeling. Daarom besloot ze een vervolgopleiding tot trainer en coach te volgen.

Sinds 2019 organiseert Gitty meerdere workshops bij Firma Vitaliteit. Daarmee wilt ze bevlogen professionals en teams helpen bij het vergrote van de onderlinge verbinding, zingeving en balans. Ze vind het daarbij belangrijk om ieders kwaliteiten effectief in te zetten. Zodat de effectiviteit toeneemt, de samenwerking verbetert en het werkplezier groeit.

Workshops met Gitty zijn interactief en energiek. Door veel dialoog en reflectie op te zoeken wordt het leerrendement van deelnemers gestimuleerd. 

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
2 uur€795,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)

Proces voor de workshop

We vinden het erg belangrijk dat de workshop zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie en behoefte. Om dat te waarborgen doorlopen we vóór de workshop een aantal stappen:

 1. Na jullie aanvraag plannen we een gesprek in om kennis te maken en om de aanvraag te bespreken. We sturen je na het gesprek een vrijblijvende offerte.
 2. Enthousiast over de samenwerking? Fijn! Na het akkoord op de offerte sturen we een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer leren over jullie situatie.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de workshop af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de workshop afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Onze werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een workshop is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


We maken tijdens onze workshops gebruik van de actief leren-methode. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een optimaal leerrendement.

Deze methode houdt in dat de deelnemers veelvuldig zelf aan de slag gaan met de lesstof. Om dat te realiseren wisselen onze trainers de benodigde theorie regelmatig af met praktische onderdelen, zoals opdrachten, oefeningen en reflectie. Door deze manier van werken ontstaan snel handvatten die deelnemers in de toekomst in hun werk kunnen toepassen.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

We sturen je graag een geheel vrijblijvende offerte. Je ontvangt hem binnen 48 uur.

De workshop in het kort

Duur: 2, 4 of 7 uur


Vanaf: €845,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes? We kunnen de workshop aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze vitaliteit workshop volgen?

Vraag dan direct een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze workshop.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox!

Heb je nog vragen? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten geholpen. 
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. 🎉

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

We hebben regelmatig behoefte aan workshops gericht op vitaliteit die we aanbieden aan onze leden. Daarvoor werken we altijd samen met Firma Vitaliteit. Dat bevalt altijd uitstekend!

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Firma Vitaliteit komt al twee jaar bij ons langs om vitaliteit workshops te organiseren. De communicatie is altijd snel en de trainingen zijn inhoudelijk altijd erg interessant.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij Firma Vitaliteit een workshop Complimenteren gevolgd. Het was een mooie, leerzame en erg inspirerende dag. Ook onze medewerkers waren heel enthousiast.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Firma Vitaliteit verzorgt met regelmaat workshops bij ons. Het is een fijne partner om samen te werken omdat ze snel schakelen, goed communiceren en met je mee denken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Firma Vitaliteit vaak in op onze klantevents. Ze verzorgen dan een vitaliteit workshop, terwijl wij de catering regelen. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante workshops. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Firma Vitaliteit beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze gemiddelde
klantwaardering is een 8,6.

150+ klanten

We helpen klanten verspreid
door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Onze workshops laten
deelnemers actief leren.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Heb je interesse in een van onze incompany vitaliteit workshops?
We helpen je graag. Neem gerust contact met ons op.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@firmavitaliteit.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0734.