Home » Hoe hanteer je vitaal leiderschap binnen de organisatie?
vitaliteit en leiderschap

Hoe hanteer je vitaal leiderschap binnen de organisatie?

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Steeds meer organisaties in Nederland zijn actief bezig met het investeren in vitaliteit. Zo maken ze werknemers vitaler zodat ze beter presteren, duurzaam inzetbaar zijn en voor minder ziekteverzuim zorgen. Binnen dat beleid is vitaal leiderschap van belang.

Vitaal leiderschap is een manier van leidinggeven die het vergroten van de vitaliteit onder medewerkers ondersteunt. En dat is belangrijk, want leiderschap speelt een grote rol in het activeren en stimuleren van werknemers om gezonder te leven.

Maar wat is vitaal leiderschap precies? En hoe kun je dat in je organisatie uitdragen? In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Wat is vitaal leiderschap

Vitaal leiderschap is een manier van leidinggeven die past bij de inspanningen om werknemers vitaler te laten leven en werken. Vitaal leiderschap houdt in dat jij je als HRM, manager, teamleider of bedrijfseigenaar inzet voor de vitaliteit van medewerkers. En dat doe je op verschillende manieren. Onder andere door het stimuleren vaneen vitaliteit binnen de organisatie, een voorbeeldfunctie te nemen en een ambassadeur van het vitaliteitsbeleid te zijn. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden.

Hoe kun je als leidinggevende vitaal leiderschap uitdragen

Zoals we al aangaven moet je als organisatie of manager zelf het goede voorbeeld geven als je vitaliteit binnen de organisatie wil stimuleren. Dat betekent dat je goed moet nadenken over je eigen rol in dat proces. Om je daarbij op weg te helpen hebben we een aantal punten op een rij gezet die belangrijk zijn voor vitaal leiderschap.

  • Je gaat regelmatig open met werknemers in gesprek over hun vitaliteit en de zaken waar ze tegenaan lopen;
  • Je bedenkt en ontplooit verschillende initiatieven om van de werkvloer een gezondere, betere plek te maken;
  • Je signaleert en verbetert zaken die het vergroten van de vitaliteit onder werknemers in de weg kunnen staan;
  • Je informeert werknemers over de mogelijkheden in het vitaliteitsbeleid dat door de organisatie is geformuleerd;
  • Je faciliteert medewerkers om vitaler te worden door ruimte te bieden voor trainingen, opleiding en coaching;
  • Je zorgt ervoor dat je collega’s structureel voldoende tijd en ruimte reserveren om voldoende te kunnen ontspannen;
  • Etcetera, etcetera.

Dit is maar een kleine greep uit alles wat je als vitaal leider kan doen. De rode draad in al deze voorbeelden is dat jij vitaliteit als prioriteit ziet en dit uitdraagt naar anderen. Door te laten zien dat vitaliteit belangrijk is zullen anderen dezelfde opvattingen krijgen. Daarbij is het belangrijk om te beseffen dat dit niet van de ene op de andere dag gebeurd. Je zal hier structureel mee bezig moeten zijn om werknemers mee te krijgen in jouw visie. Maar als zij eenmaal getriggerd zijn, zullen zij zelfstandig nadenken over en bezig gaan met het vergroten van hun eigen vitaliteit. En dat is precies wat je wil.

Vitaal Leiderschap

Wat zijn de voordelen van vitaal leiderschap

Vitaal leiderschap is een effectieve vorm van leiderschap voor iedere organisatie of manager die wilt inzetten op vitale medewerkers en duurzame inzetbaarheid. Maar wat levert vitaal leiderschap je dan precies op?  Een terechte vraag, want onderaan de streep wil je natuurlijk wel dat alle inspanningen rendement opleveren.

Vitaal leiderschap zorgt op termijn voor vitalere werknemers. En uit verschillende onderzoeken blijkt dat vitale werknemers een breed scala aan voordelen met zich meebrengen. Hieronder sommen we aan aantal belangrijke voordelen op:

Voordeel 1: Minder ziekteverzuim

Werknemers die vitaal zijn hebben een gezonder lichaam en een gezondere geest. Ze zijn daarmee dus ook gezonder dan collega’s die een lage vitaliteit hebben.

En we hoeven je niet uit te leggen dat dat voordelen met zich meebrengt. Gezonde medewerkers worden minder vaak ziek en als ze ziek zijn duurt dit vaak korter. Zeker op het gebied van psychosociaal ziekteverzuim zie je de cijfers dalen zodra je als organisatie investeert in vitaliteit.

vitaliteit resulteert in minder ziekte

Voordeel 2: Minder verloop van nieuwe medewerkers

Vitale medewerkers zijn gelukkig met hun baas en hun functie. Daardoor groeit hun werkplezier en loyaliteit. Ze zijn meer betrokken bij de organisatie en blijven langer. Dat betekent dat je als organisatie profiteert van minder verloop in het personeelsbestand.

Een verminderd verloop betekent natuurlijk ook automatisch dat er minder tijd, energie en geld hoeft te worden gestoken in de instroom. Zo hoeft er minder geld naar employer branding, hoeven er minder mensen ingewerkt te worden en blijft kennis en ervaring langer behouden voor de organisatie.

Voordeel 3: Betrokken medewerkers

Faciliteren jullie als organisatie in voldoende mogelijkheden om vitaal te leven en te werken? Dan betalen werknemers dat terug in betrokkenheid. Werknemers vinden het namelijk fijn om ondersteuning te krijgen in het vergroten van hun vitaliteit. Daardoor zijn ze bereid om meer moeite te doen voor hun organisatie.

Ze zijn bijvoorbeeld gemiddeld meer bereid om anderen te helpen, zetten net een stapje extra en dragen bovengemiddeld bij aan een fijne werksfeer en klinkende prestaties. En daar wil je als organisatie natuurlijk graag naar toe.

Voordeel 4: Bevlogen medewerkers

Betrokkenheid en bevlogenheid liggen dicht bij elkaar, maar er zit wel degelijk een verschil tussen. Een bevlogen medewerker heeft hart voor de zaak. Ze krijgen energie van hun werk en zetten zich in om persoonlijk te groeien. Ook dragen ze bij aan de groei van de organisatie. Bevlogen medewerkers zijn mentaal veerkrachtig en beschikken over veel motivatie en doorzettingsvermogen. Dat zijn ingrediënten die ervoor zorgen dat werknemers op de toppen van hun kunnen presteren.

Voordeel 5: Productieve medewerkers

Vitale medewerkers zijn energiek. En wie een overvloed aan energie heeft is veel productiever. Uit onderzoek blijkt zelfs dat medewerkers met een goede vitaliteit tot wel 83% productief. Met een slechtere vitaliteit kom je uit op maar 65% productiviteit. Investeren in de gezondheid van je medewerkers is dus niet alleen goed voor de betrokkenheid, maar simpelweg ook voor de output.

Wij zijn Firma Vitaliteit

Wij organiseren 25+ verschillende incompany workshops op het gebied van vitaliteit. En dat allemaal met één doel: de vitaliteit van werkend Nederland structureel en duurzaam vergroten.

In ons aanbod vind je workshops die zich richten op de mentale, fysieke, sociaal/emotionele én spirituele vitaliteit. Met ons brede assortiment kunnen we iedere organisatie helpen bij het vitaler maken van hun werknemers. Wil je eens sparren over het organiseren van vitaliteit workshops? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met jullie mee!

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over vitaliteit, trainingen en werk.

8,6 waardering

Onze gemiddelde
klantwaardering is een 8,6.

150+ klanten

We helpen klanten verspreid
door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Onze workshops laten
deelnemers actief leren.

We hebben al 150+ klanten geholpen. 
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. 🎉

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

We hebben regelmatig behoefte aan workshops gericht op vitaliteit die we aanbieden aan onze leden. Daarvoor werken we altijd samen met Firma Vitaliteit. Dat bevalt altijd uitstekend!

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Firma Vitaliteit komt al twee jaar bij ons langs om vitaliteit workshops te organiseren. De communicatie is altijd snel en de trainingen zijn inhoudelijk altijd erg interessant.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij Firma Vitaliteit een workshop Complimenteren gevolgd. Het was een mooie, leerzame en erg inspirerende dag. Ook onze medewerkers waren heel enthousiast.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Firma Vitaliteit verzorgt met regelmaat workshops bij ons. Het is een fijne partner om samen te werken omdat ze snel schakelen, goed communiceren en met je mee denken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Firma Vitaliteit vaak in op onze klantevents. Ze verzorgen dan een vitaliteit workshop, terwijl wij de catering regelen. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage.

Robin van ‘t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante workshops. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Firma Vitaliteit beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Heb je interesse in een van onze incompany vitaliteit workshops?
We helpen je graag. Neem gerust contact met ons op.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@firmavitaliteit.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0734.