Home » Health checks en coaching » Werkplekonderzoek

Werkplekonderzoek: meteen de perfecte werkplek voor personeel.

Ergonomie is essentieel om fijn en vitaal op kantoor te kunnen werken. Goed kunnen zitten, kijken en bewegen. Het klinkt zo simpel, maar veel te vaak zien we het verkeerd gaan.

En ergonomische klachten kunnen een hoop nadelige consequenties opleveren. Wil je dit als organisatie voorkomen? Laat onze professionals dan werkplekonderzoek doen binnen jullie organisatie. Dan krijgen jullie werknemers direct advies om hun werkplek ergonomisch te verbeteren.

Werkplekonderzoek vitaliteit werknemers

Werkplekonderzoek.. hoe werkt dat?

Tijdens een online call bespreken we jullie situatie. Op basis van jullie behoefte maken we samen een plan van aanpak.

Op de dag(en) van het werkplekonderzoek lopen onze professionals rond bij werknemers om te adviseren. Een andere optie is dat we op afspraak werken: dan kunnen medewerkers zelf een werkplekconsult inboeken op een vast moment. Onze onderzoeker adviseert ter plekke direct hoe de werkplek verbetert kan worden. Indien mogelijk maken we direct kleine aanpassingen. 

De voordelen van werkplekonderzoek

Een verkeerde werkhouding of slecht afgestelde werkplek kan een grote impact hebben op een werknemer. Fysieke klachten liggen al snel op de loer.

En daar zit meteen het grootste voordeel in van werkplekonderzoek. Door hierin te investeren voorkom je dergelijke klachten onder het personeel. Dat scheelt in potentie een hoop kosten en energie. Daarnaast zorgt het ervoor dat werknemers zich prettiger voelen op kantoor. Dat heeft een positieve uitwerking op het humeur, de vitaliteit en de prestaties.

Veelgestelde vragen

Vind het antwoord op je vraag hieronder..

Waar wordt naar gekeken?

We kijken echt naar de werkplek als geheel. We kijken naar de kwaliteit en instellingen van het scherm, de kwaliteit en afstelling van de stoel en zaken als kijkhoogte, kijkrichting, zithouding en de houding van je polsen.

Hoelang duurt een onderzoek?

Dat ligt aan wat er allemaal goed en minder goed gaat. Maar doorgaans zien we dat we in een kwartiertje per werknemer al grote verbeteringen kunnen behalen! Op die manier kunnen we op een dag veel werknemers helpen.

Maken jullie ook aanpassingen?

Kleine verbeteringen (zoals bijv. de zithoogte) doen we direct. Maar aanpassingen aan bijvoorbeeld schermen en bureau’s stemmen we op voorhand graag met jullie af. Idealiter is dit voor jullie in orde, zodat we zoveel mogelijk verbeteringen kunnen doorvoeren.

Wat moeten we zelf regelen?

We bespreken op voorhand samen alle details. Daarnaast is het fijn als we op voorhand wat inzicht kunnen krijgen in zaken als standaard bureaus, stoelen en schermen. Voor de rest ontzorgen we jullie. Onze professionals lopen zelfstandig rond op de vloer om adviezen uit te brengen.

Hoe hoog is de investering?

Deze activiteit maken we op maat voor je, afhankelijk van jullie wensen en bijvoorbeeld het aantal werknemers. We kunnen hier meer over vertellen na een adviesgesprek.

Ik heb interesse.. wat nu?

Leuk om te horen! Als je interesse hebt plannen we graag een vrijblijvend adviesgesprek met je in. Dat doen we digitaal via MS Teams. Neem daarvoor even contact met ons op.

Peter Houtman

Coördinator

Neem contact met ons op

Inspirerende activiteiten voor meer vitaliteit op jullie werkvloer?
We helpen je graag. Neem gerust contact met ons op.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@firmavitaliteit.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0734.

We hebben al 150+ klanten geholpen. 
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. 🎉

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

We hebben regelmatig behoefte aan workshops gericht op vitaliteit die we aanbieden aan onze leden. Daarvoor werken we altijd samen met Firma Vitaliteit. Dat bevalt altijd uitstekend!

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Firma Vitaliteit komt al ruim twee jaar bij ons langs om vitaliteit sessies te organiseren. De communicatie is altijd snel en de sessies zijn inhoudelijk altijd erg interessant.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij Firma Vitaliteit een workshop Complimenteren gevolgd. Het was een mooie, leerzame en erg inspirerende dag. Ook onze medewerkers waren heel enthousiast.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Firma Vitaliteit verzorgt met regelmaat activiteiten bij ons. Het is een fijne partner om samen te werken omdat ze snel schakelen, goed communiceren en met je mee denken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Firma Vitaliteit vaak in op onze klantevents. Ze verzorgen dan een vitaliteit workshop, terwijl wij de catering regelen. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante diensten. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Firma Vitaliteit beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!